ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ περιέχει 0 προϊόντα

0

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ωμέγα-3 λιπαρά κατά στυτικής δυσλειτουργίας

Αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων δεν έχει απόλυτα διευκρινισθεί, είναι γνωστό ότι μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, ρίχνουν την αρτηριακή πίεση και αντιμετωπίζουν ως ένα βαθμό τις αρρυθμίες.

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα προέρχονται από δύο πηγές στη διατροφή, από τα θαλασσινά και από ορισμένους ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια. Τα ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί και η τσιπούρα περιέχουν το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δεκαεξαενοϊκό οξύ (DHA), ενώ τα καρύδια, η σόγια, ο λιναρόσπορος και ορισμένα έλαια (όπως το λινέλαιο) περιέχουν το άλφα-λινολενικό οξύ (ALA).

Αυξάνουν το μονοξείδιο του αζώτου

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στην ομοιοστασία του τοιχώματος των αρτηριών μέσω των αντιφλεγμονωδών τους ιδιοτήτων και κυρίως, μέσω της αυξημένης παραγωγής μονοξειδίου του αζώτου που είναι η κύρια ουσία για την διαστολή των αρτηριών και για την καλή λειτουργία της στύσης.

Το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕPΑ) που είναι ένα από τα δύο κύρια ω-3 λιπαρά οξέα, αυξάνει κατά περίπου 3 φορές το μονοξείδιο του αζώτου. Να σημειωθεί ότι και ο ήλιος αυξάνει το μονοξείδιο του αζώτου και έτσι συμβάλλει στην καλή στυτική λειτουργία.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι μια διατροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, φολικό οξύ, ασβέστιο και συστατικά που ενισχύουν τη σύνθεση της τεστοστερόνης μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στύσης.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία (AHA) συνιστά την λήψη ενός γραμμαρίου ω-3 λιπαρών οξέων κάθε μέρα για τους ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο. Η ίδια ποσότητα θεωρείται ότι διατηρεί την καλή λειτουργία των αρτηριών και τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας.

Σχετικά προιόντα:http://goo.gl/2XiQh6  http://goo.gl/6YK16l
                                                      
Πηγή:  healthyliving.gr
  • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
    26610.44400

  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€!

  • Μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας. Όσο αγοράζεις τόσο ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!