ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ περιέχει 0 προϊόντα

0

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D βοηθούν στο αδυνάτισμα

Η βιταμίνη D παράγεται κυρίως μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Οι μελέτες δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D, κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις χώρες που δεν έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια. Ακόμα και στις ηλιόλουστες χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η χρήση των αντηλιακών και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο ως μέσο πρόληψης για τους καρκίνους του δέρματος, έχουν συντελέσει στην έλλειψη της βιταμίνης D.

Καλές διατροφικές πηγές είναι τα αβγά (κρόκος), το γάλα, το γιαούρτι, ο τόνος, ο σολομός, τα δημητριακά και ο χυμός πορτοκαλιού.

Μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Στην ιταλική μελέτη συμμετείχαν 400 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D, τα οποία ακολούθησαν μια διατροφή με περιορισμό θερμίδων.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Σε μια ομάδα δεν χορηγήθηκαν συμπληρώματα βιταμίνης D, ενώ στις άλλες δύο ομάδες δόθηκαν είτε 25.000 IU (International Units), είτε 100.000 IU, ανά μήνα.

Μετά από έξι μήνες, οι συμμετέχοντες στις δύο ομάδες που έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης D είχαν χάσει περισσότερο βάρος και είχαν μεγαλύτερη μείωση στην περίμετρο της μέσης τους σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν πάρει συμπληρώματα.

Αυτοί που έπαιρναν 25,000 Διεθνείς Μονάδες έχασαν 3,8 κιλά, κατά μέσο όρο, ενώ αυτοί που έπαιρναν 100,000 Διεθνείς Μονάδες έχασαν 5,4 κιλά. Όσοι δεν έπαιρναν συμπληρώματα έχασαν μόνο 1,2 κιλά. Και οι τρεις ομάδες ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα και λάμβαναν τις ίδιες θερμίδες.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα με έλλειψη βιταμίνης D, μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια απώλειας βάρους με συμπληρώματα βιταμίνης D. Πριν ξεκινήσετε μια προσπάθεια αδυνατίσματος, ελέγξτε τα επίπεδα της βιταμίνης D στο σώμα σας», λέει η Βίγκνα.

Σχετικά προιόντα: http://goo.gl/ozWGYK
                   
Πηγή: healthyliving.gr
  • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
    26610.44400

  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€!

  • Μοναδικά προνόμια με τις αγορές σας. Όσο αγοράζεις τόσο ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!